Projektų valdymo čempionatą laimėjo VDU studentai

2014-04-22 10:12   Peržiūros : 9   Spausdinti


Ar kiekvienas gali būti projektų vadovu? Ekspertų atsakymas vienareikšmis - ne. Projektų vadovui pirmiausia reikia dviejų svarbiausių gebėjimų - mokėti planuoti ir perplanuoti. Šiuolaikinis projektų valdymas - tai nuolatiniai pokyčiai, ne kiekvienam įveikiamos stresinės situacijos, komandos darbų organizavimas ir darbas su žmonėmis. Būtent šių savybių jau antrą kartą vykusiame „Projektų valdymo čempionato" finale prireikė 6 iš 29 dalyvavusių Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų komandų. Geriausiais šių metų Projektų valdymo čempionais pelnytai gali vadintis Vytauto Didžiojo universiteto komanda „Synergy".  

 

Jau antrą kartą vykstantis „Projektų valdymo čempionatas", kurį organizuoja tarptautinės projektų valdymo organizacijos skyrius Lietuvoje - „IPMA (International Project Management Association) Young Crew Lietuva", šiais metais vėl sujudino studentus, kurie domisi projektų valdymu ar mąsto apie projekto vadovo karjerą. Net 29-ios Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų komandos varžėsi dėl patekimo į čempionato finalą. Finalo metu, kuriame šešios aukštųjų mokyklų studentų komandos, geriausiai atsakiusios į šimtą su projektų valdymu susijusių klausimų, varžėsi dėl būsimai sėkmingai projektų vadovo karjerai įtakos turinčių prizų. Finalininkų  užduotis - projekto atvejo studija, parengta  bendradarbiaujant su IT paslaugų bendrove „Tieto Lietuva".

 

Pirmoje čempionato dalyje dalyviams teko planuoti projektą, įvertinti galimą riziką, parengti veiklos planus. Čempionato organizatoriai, kartu su „Tieto Lietuva" atstovais, finalininkams parengė ir stresinių situacijų: buvo sukurtas naujas projekto scenarijus, pagal kurį grėsė pavojus projekto tikslų įgyvendinimui, tad komandų parengtas planas jau nebeatitiko pateiktos situacijos. Atsižvelgdamos į iškilusius sunkumus, komandos turėjo pakeisti projekto planus ir suvaldyti kilusią riziką.

 

„Ne paslaptis, kad vykdant ir geriausiai suplanuotą projektą, gali kilti pokyčių, į kuriuos svarbu laiku bei tinkamai reaguoti. Tam reikalingos gilios žinios ir patirtis, tačiau jaunieji čempionato dalyviai džiugino išradingais ir argumentuotais sprendimais. Sprendimų įvairovė dar kartą patvirtino, kad nėra vienintelio „recepto", o galimi keli būdai suvaldyti projektuose kylančias situacijas", - teigia Inesa Semionova, bendrovės „Tieto Lietuva" kokybės vadovė. „IPMA Young Crew Lietuva" pirmininkas Paulius Morkvėnas pastebi, kad viso finalo metu savo novatoriškumu, turimomis kompetencijomis ir kūrybiškumu labiausiai išsiskyrė Vytauto Didžioji universiteto komanda „Synergy", kuri ir tapo nugalėtoja.

 


Visasverslas.lt pristato