Statybų leidimai per 5 darbo dienas: Kalvarijos savivaldybė investuotojus vilioja lankstumu

2014-04-30 12:33   Peržiūros : 19   Spausdinti


 

Didžiausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijanti asociacija „Investors' Forum" pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Kalvarijos miesto savivaldybe. Šiuo susitarimu investuotojai pažymėjo, kad prisidės savo patirtimi ir ekspertinėmis žiniomis padedant savivaldybei gerinti miesto investicinę aplinką bei pritraukti investuotojų.

Pasak Kalvarijos savivaldybės mero Valdo Aleknavičiaus, šiuo metu rengiama investicijų pritraukimo strategija, ir miestas aktyviai bendradarbiauja su įvairiomis suinteresuotomis šalimis, siekdamas didinti savivaldybės patrauklumą verslui bei parengti veiksmingą investicijų pritraukimo planą.

„Esame suinteresuoti didinti Kalvarijoje veikiančių įmonių skaičių ir gyventojų užimtumą. Paruošėme platų spektrą investuotojams pritraukti numatytų priemonių: nuo dalies darbuotojų atlyginimo padengimo naujas darbo vietas kuriantiems investuotojams iki laikino atleidimo nuo žemės mokesčio. Savivaldybėje turime apie 25 hektarus verslo veiklai tinkamos žemės ir turint paruoštą projektą statybos leidimą galėtume išduoti per 5 darbo dienas." - kalbėjo savivaldybės meras Valdas Aleknavičius.

Pasak jo,  apie 12 tūkst. gyventojų turinti Kalvarijos savivaldybė pasižymi aktyviomis, darbščiomis ir iniciatyviomis bendruomenėms, kur apie 80 proc. gyventojų moka lenkų kalbą.

Savo ruožtu asociacijos „Investors' Forum" nariai teigiamai vertina savivaldybės aktyvumą bei pastebi, kad siekiant pritraukti investicijų į nedidelį miestą vietos valdžiai tenka ypač svarbus vaidmuo. 

„Kalvarijos savivaldybė demonstruoja puikų pavyzdį aktyviai imdamasi pritraukti investuotojus, kurti darbo vietas,  mažinti nedarbą ir taip kurti bendruomenės gerovę.  Pristatytos investuotojų pritraukimo priemonės rodo, jog savivaldybė kruopščiai atlieka „namų darbus" ir  rengiasi rimtai konkuruoti dėl investicijų. Mero pasiryžimas išduoti statybos leidimą per penkias darbo dienas geras pavyzdys daugeliui Lietuvos savivaldybių. Džiaugiamės tokiu aktyvumu ir galimybe bendradarbiauti vykdant šią miestui, regionui, o galiausiai ir visai valstybei reikšmingą veiklą." - teigia Rolandas Valiūnas, „Investors' Forum" valdybos pirmininkas.

Kovo pabaigoje „Investors' Forum" sudarė panašią bendradarbiavimo sutartį su Šalčininkų savivaldybe. Pasak R. Valiūno, bendradarbiavimo susitarimas su Kalvarija - antroji ir paskutinė šiemet tokia „Investors' Forum" sutartis.

Pietvakarių Lietuvoje, pasienyje su Lenkija įsikūrusi Kalvarijos savivaldybė yra strategiškai patogioje šalies vietoje. Tiesioginė magistralė į Lenkiją užtikrina didelį transporto srautą pro savivaldybę, šalia Kalvarijos yra  ir  geležinkelis „Rail Baltica".

2013 m. Lietuvos laisvosios rinkos instituto savivaldybių indekse Kalvarijai skirta 9 vieta. Ekspertai įvertino Kalvarijoje įgyvendinamas viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės programas, investuotojams paruoštus žemės sklypus. Bendradarbiaudama su asociacija „Investors' Forum", savivaldybė ieškos būdų gerinti esamą verslo aplinką ir didinti patrauklumą investuotojams.


Visasverslas.lt pristato