Nauja verslo paramos programa ES bendrovėms, norinčioms eksportuoti

2014-06-03 13:22   Peržiūros : 20   Spausdinti


 

Europos Komisija pradėjo vykdyti naują programą „ES verslo keliai", skirtą padėti ES bendrovėms, ypač mažoms ir vidutinio dydžio, siekiančioms pradėti ar plėtoti savo veiklą Pietryčių Azijoje. 40 ES bendrovių, sėkmingai įveikusių atrankos etapą, dalyvaus vienos savaitės trukmės verslo misijose, kurių metu susitiks su svarbiais kolegomis Singapūre, Malaizijoje ir Vietname.

Trys verslo misijos į Singapūrą su pasirinktinu dviejų dienų vizitu į Malaiziją ar Vietnamą bus organizuojamos 2014 ir 2015 m., dvi yra susijusios su švariomis technologijomis ir viena   -  su interjero dizainu. Į visų misijų programą įtraukta užsakyta paroda, susijusi su garsia sektoriaus prekybos muge Singapūre. Kita veikla apima instruktažus ir specializuotas konferencijas, ekskursijas Singapūre ir oficialius priėmimus, kuriuose bus galimybių užmegzti naudingų ryšių. Be to, kartu su programa siūlomas patrauklus paketas, apimantis apgyvendinimą, logistikos paslaugas ir pasirinktas pridėtinės vertės paslaugas. Visą detalią informaciją galima rasti adresu www.businessavenues.eu.

Pirmoji švarių technologijų misija bus vykdoma spalio 27 - 31 dienomis Singapūre ir Malaizijoje, Singapūro Tarptautinės energetikos savaitės metu. Pasirinktina verslo kelionė į Malaiziją planuojama spalio 30 - 31 dienomis. Susidomėjusios bendrovės paraiškas gali teikti jau dabar adresu www.businessavenues.eu.

Programa „ES verslo keliai" yra bandomoji programa, kuri padeda „EU Gateway" iniciatyvai skverbtis į naujas rinkas, tęsiant jos nenutrūkstamą sėkmę Japonijoje ir Pietų Korėjoje nuo 1994 m. Ji orientuojama į Pietryčių Aziją, ypač Singapūrą, Malaiziją ir Vietnamą - šalis, kuriose ekonominis augimas yra stiprus. Šia programa papildomos besitęsiančios prekybos derybos tarp ES ir Pietryčių Azijos šalių ir siekiama pasinaudoti neseniai inicijuota ES Laisvos prekybos sutartimi su Singapūru, kuri, tikimasi, įsigalios 2014 m. pabaigoje, taip pat ES prekybos derybomis su Malaizija ir Vietnamu.

Birželio 13 d. nuo 11 iki 12 val. kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją internetu, kurios metu bus pristatoma pirmoji verslo misija, susijusi su švariomis technologijomis. Taip pat  daugiau sužinosite apie ES verslo kelių programą, įmonių atrankos kriterijus, registracijos procedūrą. Registruotis į tiesioginę transliaciją internetu galite čia: https://www.businessavenues.eu/news-more/news/eu-business-avenues-clean-technologies-2014-webinar.

 

Vyksiantiems į šias verslo misijas Europos sąjunga finansuoja dalį išlaidų, skirdama iki 1000 eurų vienam viešbučio kambariui kiekvienai įmonei, taip pat padengia iki 80% išlaidų papildomoms paslaugoms, neviršijant 1600 eurų vienai įmonei.

 

 

 

Apie programą „ES verslo keliai":

 

Programa „ES verslo keliai į Pietryčių Aziją" yra verslo paramos programa, kurią organizuoja ir finansuoja Europos Komisija. Programa siekiama paskatinti ES bendrovių veiklos vystymą Singapūre, Malaizijoje ir Vietname. Trys verslo misijos bus organizuojamos 2014 ir 2015 m., dvi susijusios su švariomis technologijomis ir viena  - su interjero dizainu. Programa „ES verslo keliai" pradėta 2014 m. kovą po ES programos „Pabėgimas" sėkmės Japonijoje ir Korėjoje.

 

www.businessavenues.eu

 

Apie programą „EU Getaway":

 

Nuo 1994 m. vykdoma programa „EU Getaway" - programos „ES verslo keliai į Pietryčių Aziją" pirmtakė - yra verslo bendradarbiavimo iniciatyva, skirta padėti mažoms ir vidutinio dydžio Europos bendrovėms pasinaudoti galimybėmis Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Per pastaruosius septynerius metus (2008 - 2014 m.) per programą buvo suorganizuota 30 verslo misijų į Japoniją ir 15 verslo misijų į Korėją. Dėl to daugiau nei 150 bendrovių iš 28 Europos šalių gavo naudos iš profesinių patarimų bei individualių mokymų, todėl net 94 proc. dalyvių pareiškė norą ir vėl dalyvauti programoje.  Finansiniu atžvilgiu, 97 proc. dalyvių pranešė, kad jų prekybos plėtros rodikliai žymiai pagerėjo, o daugiau nei 40 proc. programos „EU Getaway" bendrovių dalyvių pajamos po verslo misijų išaugo.

Daugiau informacijos apie programą, dalyvaujančias bendroves ir jų sėkmės istorijas galima rasti programos „EU Getaway" tinklalapyje adresu www.eu-gateway.eu.


Visasverslas.lt pristato