Kviečia teikti paraiškas Europos išradėjų apdovanojimams

2014-10-01 11:11   Peržiūros : 5   Spausdinti


Europos patentų tarnyba kviečia talentingiausius kūrėjus teikti paraiškas 2015 metų Europos išradėjų apdovanojimams. Siūlyti kandidatą šiems apdovanojimams gali kiekvienas asmuo, o į jį pretenduoti kviečiami verslo atstovai, universitetai ar tyrimų centrai, profesionalų asociacijos bei individualūs kūrėjai.

Visi norintys kandidatuoti turi atitikti vieną reikalavimą - išradimas privalo būti patvirtintas bent vienu Europos patentu. Atrankos metu iš visų pretendentų bus išrinkti asmenys, verčiausi metų Europos išradėjo apdovanojimo. Jį skirianti vertinimo komisija įvertina ne tik išradimo technologinį originalumą, tačiau ir jo ekonominę bei socialinę naudą. Europos išradėjų apdovanojimų finalininkai bus atrinkti ir paskelbti 2015 m. balandžio mėnesį. Apdovanojimų ceremonija vyks liepos mėnesį Paryžiuje (Prancūzija).

„Pripažinimas tokio masto apdovanojimuose gali tapti ne tik paskata tęsti pradėtus darbus, bet ir raktu į tarptautinę sėkmę. Būtų puiku tarp kandidatų matyti ir Lietuvos atstovus", - teigia Valstybinio patentų biuro direktoriaus pavaduotojas Žilvinas Danys.

Europos išradėjo apdovanojimas kasmet įteikiamas už techninės, mokslinės ar intelektinės veiklos įgūdžius, naudojamus siekiant technologijų pažangos, ekonomikos augimo bei kasdieninio žmonių gyvenimo gerovės. Apdovanojimai skiriami penkių kategorijų atstovams: pramonės, smulkaus ir vidutinio verslo, tyrimų, ne Europos šalių kūrėjams, taip pat teikiamas apdovanojimas už viso gyvenimo pasiekimus. Šis apdovanojimas teikiamas nuo 2006 m.

Kandidatūrų laukiama iki 2014 m. spalio 10 dienos. Visi norintys pretenduoti į apdovanojimą turi užpildyti Europos patentų tarnybos parengtą specialią elektroninę formą: https://forms.epo.org/learning-events/european-inventor/nominate/entry-form.html.

Platesnė informacija apie apdovanojimus pateikiama Europos patentų tarnybos puslapyje, adresu www.epo.org/european-inventor.


Visasverslas.lt pristato