Nauji Vilniaus Naujamiesčio daugiabučiai

2016-04-01 15:56   Peržiūros : 119   Spausdinti
"Naujamiesčio namai" naujos statybos daugiabutis Izoliuojama klijuojama akmens vata Daugiabučio konstruktyvas Langai nuo gatvės izoliaciniame sluoksnyje 2 kambariu 3 kambariu


 

Sulaukėme didelio skaitytojų susidomėjimo aprašę dviaukščių kotedžų kompleksą "Karaliaučiaus slėnis". Būsimi pirkėjai pageidauja ne tik aptakių frazių apie NT, bet ir visapusiškos analizės. Šįkart pateikiame savo nuomonę apie Vilniuje, Naujamiestyje, Savanorių prospekte statomus namus.

"Naujamiesčio namai" naujos statybos daugiabutis

Nauji daugiabučiai statomi šalia judraus Savanorių prospekto

Dabartinė infrastruktūra

Gyvenamųjų namų kompleksas Vilniaus Savanorių pr. pradžioje pastatytas gana judrioje vietoje su pilnai išvystyta infrastruktūra – tiek socialine, tiek inžinerine. Šalia J. Basanavičiaus progimnazija ir gimnazija. Yra keletas vaikų darželių, Vienožinskio menų mokykla, Liepaičių dainavimo mokykla ir įvairių lavinimo bei sporto būrelių vaikams. Vaikams pakaktų užsiėmimų aplinkiniuose rajonuose.  Yra keletas sporto centrų. Tai tikrai gera vieta šeimoms, kurios augina mažus vaikus.


Nemokamų automobilių  stovėjimo vietų tikėtis neverta. Kiemai užkimšti, visos gatvės ir aikštelės mokamos. Vakare jau dažniausiai darosi transporto kamščiai. Visuomeniniu transportu patogus susisiekimas su centru, senamiesčiu ir kitais miesto rajonais. Naujo projekto vystytojai vienam butui skiria vieną vietą automobiliui  lengvatinėmis sąlygomis.
Greta yra prekybos centras, visa eilė nedidelių konditerijos, gėrimų parduotuvėlių. Priešais -kinoteatras.


Mikrorajonas gana saugus, kriminalinių įvykių pasitaiko nedaug. Nors anksčiau Vilniaus Savanorių pr. negarsėjo saugumu, dabar reikia pagirti operatyvų 2-ojo policijos komisariato darbą. Panagrinėjus dabartinę kriminogeninę situaciją, tai matyti. Nors stiprios ir aktyvios  mikrorajono bendruomenės kol kas nėra.

 

Ilgalaikė rajono perspektyva

Aplinkui yra pakankamai daug dar „neįsavintų“ teritorijų. Didelė tikimybė, kad gyvenamųjų ar komercinių pastatų bus dar daugiau. Tuo tarpu tikėtis, kad atsiras nauja mokykla ar  darželiai neverta, šiuo požiūriu rajono infrastruktūra jau gana stipriai išnaudota. Šeimoms, dar tik planuojančioms vaikus ar su itin mažais vaikais, jau reikėtų rimtai svarstyti, ar tikrai pavyks lengvai patekti į šalia esančią mokyklą ar darželį. Tačiau tai, aišku, daugumos sostinės mikrorajonų problema.


Gatvėms platinti perspektyvų jau nebėra ir, neišsprendus apvažiavimo, tikėtina, kad šiame rajone bus pastovūs transporto kamščiai išvažiuojant ir grįžtant iš darbo.


Tikėtina, kad jaunėjant šiam rajonui gali susiformuoti aktyvi bendruomenė. Tai gal kiek praturtintų rajono gyventojų laisvalaikį.

Daugiabučių vieta

Daugiabučiai pastatyti šalia judrios Savanorių prospekto gatvės. Pro langus geresnį vaizdą matys tik šiaurinės pusės viršutinių aukštų gyventojai. Kitų butų gyventojams teks tenkintis gatvės ir priešais esančių langų  bei sienų vaizdu. Bet  namai yra aukštutinėje Vilniaus dalyje, arti Vingio parkas ir naktį tikėtina kvėpuosite pakankamai švariu ir deguonies prisotintu oru.

 

Butai

Daugiausia parduodami apie 40- 45 kv. m  ploto dviejų kambarių ir 60-65 kv. m trijų kambarių butai. Taip pat keli butai per du aukštus, turintys apie 100 kv. m. Visuose butuose virtuvė jungiama kartu su svetaine. Manau, kad mažesni butai labiau tiks  jauniems socialiai aktyviems žmonėms, kurie mėgsta pasėdėti su draugais. Vargu, ar tokiame šeimai bus patogu auginti daugiau kaip vieną vaiką.

2 kambariu

Statytojų pateikta 2 kambarių buto schema

3 kambariu

Staytojų pateikta 3 kambarių buto schema


 

Statybos kokybė

Pastatai pastatyti iš gelžbetonio ir silikatinių blokų. Apšiltinti klijuojama Paroc vata. Šiaurinės pusės langai įstatyti į šiltinamąjį sluoksnį, kiti  -  į konstruktyvą. Langai -  Rehau Geneo. Tikėtina, bus padaryta gana geros kokybės izoliacija. Tačiau šilumos tilteliai per balkono ir sienos sandūrą greičiausiai liks.

Izoliuojama klijuojama akmens vata

Namai izoliuojami klijuojama akmens vata, geras sprendimas su mažiausiai šilumos tiltelių. taip pat puikios priešgaisrinės sąvybės.

Daugiabučio konstruktyvas

Pastato konstruktyvas

Langai nuo gatvės izoliaciniame sluoksnyje

Langai nuo gatvės izoliaciniame sluoksnyje, geras geresnę šiluminę izoliaciją užtikrinantis sprendimas

 

Šildymas ir vėdinimas

Šildymas – iš centralizuotų miesto tinklų. Butuose numatytas šilumos reguliavimas. Tačiau vėdinimo su rekuperacija nebus. Todėl derinyje su gana gera šilumos izoliacija tikėtinas gana nekomfortiškas patalpų klimatas  arba padidėjusios išlaidos šildymui dėl nekontroliuojamo vėdinimo.

 

Pastato poveikis aplinkiniams

Pernelyg dažnai nekilnojamo turto vystytojai naujus daugiabučius ar kvartalus stengiasi įterpti į miesto plyšius, naudodami esamą infrastruktūrą, bet blogindami aplinkinių gyventojų gyvenimo kokybę. Įstatymo raidei gal ir nenusižengia, bet tikrai balansuoja ant šios ribos.

 


Namai pastatyti buvusios „Vilniaus duonos“ gamyklos vietoje. Gamykla išsikėlė į užmiestį. Mano nuomone, tai nėra blogai, nes gamyba ir turi būti užmiestyje. Šiuo atveju aplink esančių namų gyventojams naujos statybos vargu ar sukels didesnių nepatogumų, nes neužstoja to vaizdo, kuris buvo. Taip pat tikėkimės, kad gyventojai išpirks jiems skirtas automobilių aikšteles. Priešingu atveju naujų gyventojų automobiliai kimš ir taip užkimštas aplinkine sgatves.   Pozityvioji pusė, kad šis projektas sujungia Vivulskio gatvę su  Savanorių prospektu.

Sergejus Jeriomenko, autoriaus nuotraukos

 




Visasverslas.lt pristato