Dėl taupymo programos auga biudžetinių įstaigų skolos

2008-12-01 09:20   Peržiūros : 86   Spausdinti


Valstybinių įstaigų skolų našta auga - vėluojantys atsiskaitymai ypač smarkiai smogė smulkesniems institucijų partneriams, nevyriausybinėms organizacijoms, dalis kurių jau svarsto nutraukti veiklą.

Valstybinės įstaigos ir institucijos paliktos likimo valiai: kiekviena turi suktis kaip išmano, kad už įsipareigojimų nevykdymą neatsidurtų teisme, už skolas nebūtų skaičiuojami delspinigiai ar atjungta elektra, pirmadienį rašo dienraštis "Vilniaus diena".

Vien Švietimo ir mokslo ministerija skaičiuoja, kad per šias dvi savaites už atliktus darbus susikaupė 16,3 mln. litų neapmokėtų sąskaitų. Panaši padėtis ir kitose ministerijose. Kai kurių įstaigų darbuotojai jau skundžiasi, kad pradėta vėluoti išmokėti net komandiruotpinigius.

"Šiuo metu esame gavę Rytų skirstomųjų tinklų raštą, kad departamentui bus atjungta elektra, jei nebus apmokėta jau tris savaites gulinti sąskaita faktūra. Vakar surašėme maldaujamo turinio atsakymą, prašydami atidėti mokėjimą ir žadėdami sumokėti, kai tik gausime lėšų", - sakė Jaunimo reikalų departamento direktoriaus pavaduotojas Juozas Meldžiukas.

Šioje Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldžioje organizacijoje šiuo metu susikaupę 650 tūkst. litų neapmokėtų sąskaitų.

"Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama."


Visasverslas.lt pristato