Dėl Trakų kurorto statuso į ginčą įsitraukia Vyriausybė

2008-08-11 11:35   Peržiūros : 0   Spausdinti


Trakų valdžiai ir paveldosaugai nesutariant, ar senajai Lietuvos sostinei Trakams reikalingas kurortinės teritorijos statusas, į ginčą įsitraukia Vyriausybė. Antradienį ministerijų valstybės sekretorių pasitarimo darbotvarkėje įrašytas klausimas "Dėl kurortinės teritorijos statuso Trakų miesto gyvenamajai vietovei". Pasak Trakų savivaldybės atstovų, kurorto statusas reiškia papildomą finansavimą, investicijas į infrastruktūrą, didesnius turistų srautus, kurie atgaivintų smulkųjį verslą. Bet pasak gamtosaugininkų, daugiau turistų, papildomas transportas ir statybos sužalos vaizdingas apylinkes, rašo "Verslo žinios".

Nors Trakai didžiuojasi gamta, lankytinomis vietomis, nacionaliniu parku, žirgynu, vandens pramogomis ir kt., kurortinių teritorijų statusas anksčiau nei Trakams buvo suteiktas Anykščiams ir dviem Ignalinos rajono - Strigailiškio ir Palūšės - gyvenvietėms.

"Mieste stringa automobilių stovėjimo aikštelių, viešbučių, todėl papildomas finansavimas, kurį gautume iš biudžeto, labai praverstų turizmo infrastruktūros plėtrai", - teigia Trakų savivaldybės juridinės ir personalo tarnybos vedėjas Antanas Česlauskas. Tuo tarpu Nacionalinio parko direkcija ir Kultūros paveldo departamentas ragina pirma įvertinti, kaip kurorto statusas paveiks saugomą teritoriją. Tačiau Teisės aktai, apibrėžiantys reikalavimus kurortinių teritorijų statuso siekiančioms gyvenvietėms, įvertinti poveikio aplinkai nereikalauja. Tokio vertinimo būtinybe abejoja ir Turizmo departamentas.

ELTA


Visasverslas.lt pristato