Sveika veido oda

2009-02-27 15:08   Peržiūros : 16   Spausdinti


Mokslininkai rado naujų būdų grožiui ir sveikatai

Kaip kuo ilgiau nepasiduoti neišvengiamam senėjimo procesui ir išlikti gražiam?
Šis galvosūkis žmoniją, ypač jos dailiąją lytį, kankina nuo neatmenamų laikų.

Ir nors visi, teigiantys, kad senėjimo sparta priklauso nuo paveldimumo ir gyvenimo būdo - bus teisūs, vis dėlto negalima nubraukti maisto svarbos.

Juk valgome - kasdien, o maistas, vaizdžiai tariant, yra kuras, būtinas žmogaus organizme veikiančiam nenuilstančiam gyvybės varikliukui.
Vadinasi, tam, kad sveikiau ir ilgiau gyventumėme, reikia valgyti senėjimą lėtinančius maisto produktus.
Tokią išvadą po bendro tyrimo padarė mokslininkai, beje, 2009-iesiems pažėrę ir daugiau naujienų.

Lėtina senėjimo procesus

Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų, taip pat Lidso (Didžioji Britanija) universitetų mokslininkai sudarė sąrašą maisto produktų, kurių kasdienis vartojimas lėtina žmogaus organizme vykstančius senėjimo procesus.
Šiame sąraše - imuninę sistemą stiprinančių, ląstelių gyvybingumą palaikančių antioksidantų aruodai, slypintys arbatoje, kavoje ir juodajame šokolade.
Svarbių mitybai produktų sąrašas tuo nesibaigia.
Efektyviai ir teigiamai žmogaus organizmo biocheminius procesus veikia taip pat obuoliai, juodieji serbentai, mėlynės, avietės, trešnės, braškės, granatai, apelsinai, persikai, slyvos, raudonosios vynuogės, brokoliai, pomidorai, špinatai, raudonieji svogūnai, duona ir dribsniai su sėlenomis.

Grožio industrijos naujienos Lietuvoje

Oreochromis mossambicus baltymas - atnaujina jungiamąjį audinį ir išlygina raukšles

Remiantis įvairių šalių mokslininkų atliktais tyrimais, žmogaus organizme, bėgant metams, mažėja įvairių baltyminės kilmės junginių bei jų sudedamųjų dalių. Ypač mukopolisacharidų - glikozaminoglikanų, kurie nėra tiesioginiai baltymų komponentai, bet kovalentinėmis jungtimis sudaro junginius su baltymais - proteoglikanus, o pastarieji yra svarbi jungiamojo audinio dalis. Jungiamasis audinys - viena iš pagrindinių odos sudedamųjų dalių, apsprendžiančių mūsų odos būklę - elastingumą, stangrumą. Atsižvelgiant į tyrimų duomenis, atliktus su monokloniniais antikūniais, bei įvertinant biocheminės analizės išvadas pastebėta, kad su amžiumi ypatingai mažėja angliavandenių, sujungtų su baltymais. Tai nulemia odos pakitimus: formuojasi įvairūs nelygumai (raukšlės), oda tampa sausa, mažiau elastinga, pradeda šerpetoti. Baltymai reikalingi ir tinkamai odos ląstelių veiklai, nes yra atitinkamų amino rūgščių šaltinis, o taip pat užtikrina adekvačią ląstelinių bei tarpląstelinių struktūrų sintezę ir jų kokybę.

Daugiau straipsnių, susijusių su grožiu, sveikata, skaitykte


Visasverslas.lt pristato