Drama ,,Septynios sielos", recezija

2009-02-27 15:10   Peržiūros : 5   Spausdinti


Regis, Holivude atsirado dar viena bendraminčių pora, galinti dirbti labai produktyviai ir įdomiai. Willas Smithas visada buvo intriguojantis, gana originalus aktorius, nors nevengia jis filmuotis ir itin komerciniuose filmuose. Visgi su režisieriumi Gabrielle Muccino Smithas kuria tikrai savotiškus filmus. Turbūt daug kas prisimena „Ieškantys laimės" - jausmingą ir jaudinančią dramą apie itin sudėtingą ir nenuspėjamą dalyką - laimę. „Septynios sielos" taip pat jausmingas, taip pat ir gal dar net labiau jaudinantis filmas, tačiau jis, mano manymu, daug sunkesnis, daug skausmingesnis ir sudėtingesnis.

Filmas pasakoja apie Beną Thomasą, kuris kažkodėl nori ir stengiasi padėti žmonėms. Jis pasirenka silpnus, vienišus, bejėgius ir bando kuo galėdamas jiems padėti. Teikdmamas pagalbą jis nesidžiaugia, priešingai, jis, regis, nuolat kenčia. Vis pasirodantys jo praeities kadrai tikrai neįneša aiškumo į siužetą, bet akivaizdžiai parodo, kad Benui kažkas nutiko. Filmo stiprioji (o kartu ir silpnoji, nes tikrai ne visi vertina tokią kino kalbą) pusė ir yra ta, kad didžiąją dalį pasakojimo daug kas tikrai neaišku. Kas tas Benas, kodėl jis padeda ir kodėl būtent tiems žmonėms, kuriuos jis pasirinko. Tas neaiškumas neišvengiamai kelia įtampą, nes juk suprantama, kad kažkas arba jau įvyko arba neišvengiamai įvyks. Nenoriu daugiau pasakoti siužeto, nes esminiai dalykai išaiškėja juostos pabaigoje, tad būtų negražu išduoti režisieriaus sumanymus.

Mano manymu, G. Muccino yra tikrai talentingas režisierius, nors filmas gal kiek labiau eksperimentinis, ne visada aiškus, galbūt ir ne visur pavykęs taip, kaip norėjo kūrėjas. Visgi juosta palieka visai gilų įspūdį ir, kaip minėjau, vietomis šokiruoja. Taip, gal po peržiūros ir nesinori garsiai sakyti, kad tai genialus darbas, Muccino dar tikrai turi kur tobulėti (ir net neabejoju, kad tobulės), tačiau tai kitoks, keistokas ir tikrai ne visai tradicinis kūrinys. Dėl to jis ir įdomus.

Daugiau kino recenzijų skaitykite


Visasverslas.lt pristato